Halom-hegyi értéktúra, borkóstolóval | 2018. július 1. vasárnap – 14:00

foto360.hu

Túravezető: Pető Piroska
Indulás időpontja:
2018.07.01 (vasárnap) 14.00
Találkozó és kóstoló helyszíne: Madaras Pince, Madáritató, Madárlátta borbisztró
Házigazda: Fogl János (a  madaras borász)
Érdeklődni/további információ: Telefon: +36 (30) 2388 642

Részvételi díj: 2.500,- Ft/fő. Gyerekeknek 16 év alatt térítésmentes.
A program tervezett időtartama 4 óra.
Kényelmes ruházat, hegyi sétához megfelelő lábbeli és alapfelszerelés ajánlott!

Fedezzük fel együtt a Halom-hegy különleges geológiai, tájképi értékeit, épített örökségét! Sétánkat pedig koronázzuk meg a hegyen szép gyümölccsé fejlődött szőlők adta jellegzetes borok kóstolásával!

Részletes program

Az esemény alkalmával a helyet szeretnénk megmutatni, ahol élünk, dolgozunk. Az ember, a Halom-hegy és a bor kapcsolatát mutatjuk be a természet, a hagyományos szőlőhegyi építészet, és a szőlőültetvények, a bor segítségével.

Érkezést követően rövid túra során nyílik lehetőség a páratlan adottságokkal rendelkező Halom-hegy értékeinek megismerésére. Utunkon szemrevételezzük a hegy épületeit, beszélünk a

Balaton-felvidék népi építészetéről, a présházak típusairól, sajátosságairól. A hegytető felé közeledve csatlakozunk a Vulkán Tanösvényhez, bepillantunk a hegy földtani kincsestárába az egykori bányában, majd a 399 méter magasságú csúcson álló, megújított Kossuth-kilátó és környezete biztosít élménydús időtöltést. A körpanoráma a Dörgicsei-medence varázslatos képével indul, tiszta időben elénk tárul a Mecsek vonulata is. A Madaras Pince felé ereszkedve szót ejtünk a szőlőhegyek állapotáról, jövőjéről, a termesztett szőlőfajtákról…

A borkóstoló alkalmával 2017-es, illetve korábbi évjáratú fehér, rozé és vörösborok kóstolására invitáljuk az érdeklődőket.
Egyedülálló kilátás, view wine, bort kísérő finomságok autentikus hangulatban.